Foto: Bildbyrån

Christian Coleman riskerar dopningsavstängning

Uppdaterad
Publicerad

Christan Coleman, 23, är världens snabbaste man. Nu riskerar han att stängas av och missa VM efter att ha missat tre dopningstester, rapporterar Daily Mail.

Amerikanen har som bäst sprungit på 9,79 på 100 meter och har varit världsetta på distansen de tre senaste åren.

Friidrottarna på världsnivå måste rapportera var de befinner sig varje dag. Om de missar att göra det får de en prick. Tre prickar inom loppet av ett år renderar i en avstängning. Det blev Meraf Bahta varse, den svenska löperskan stängdes av i ett år för samma regelbrott.

Christian Coleman har dock överklagat en av prickarna, om överklagan går igenom slipper han avstängning och får möjligheten att ta sitt första VM-guld på 100 meter. På VM för två år sedan slogs han bara av Justin Gatlin, en man med en egen dopningshistorik, och han är storfavorit till att ta hem både VM-guldet i år och OS-guldet nästa år. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet