Sydney McLaughlin fick ett bra kvitto i säsongsdebuten i Philadelphia. Foto: TT

Comeback i ”fel” gren efter OS-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Sydney McLaughlin gjorde i helgen comeback efter OS-guldet på 400 meter häck i Tokyo. Hon gjorde det genom att vinna 100 meter häck på 12,75 i Philadelphia.

– Det var häftigt att vara tillbaka, säger McLaughlin.

Det var den 4 augusti 2021 som hon vann en fantastisk OS-final i Tokyo genom att förbättra det egna världsrekordet till 51,46 (från 51,90 fem veckor tidigare). Tvåan Dalilah Muhammad hade 51,58 och trean Femke Bol satte Europarekord med 52,03.

Nu började hon med 100 meter häck, som hon ofta springer på försäsongen, och vann på 12,75 vilket var en tiondel från förra årets personrekord.

Tokyo 2020

”I en bra position”

– Det var häftigt att vara tillbaka. Jag ville bara börja min säsong starkt och få en uppfattning om formen. Det här är inte mitt viktigaste lopp, men jag ville ha en bra tid och när säsongen kommer igång så gör jag det från en bra position, säger McLaughlin till NJ.com.

Den starkt troende McLaughlin har fina minnen från gymnasietävlingar på Franklin Field i Philadelphia för sitt Union Catholic 2017. Då sprang hon sistasträckan på 4x400 meter i ”Penn Relays” med flygande start på 50,37, den snabbaste tiden en gymnasieelev haft.

– Det är härliga minnen eftersom jag inte bara representerade New Jersey utan även USA mot Jamacia, säger McLaughlin om minnet som 17-åring.

Säsongens stora mål är VM, som för första gången avgörs i USA, i mitten av juli. Det avgörs på Hayward Field i Euguene, Oregon, platsen där hon satte sitt första världsrekord på 400 meter häck förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet