Guldskrik av Daniel Ståhl i Tokyo. Foto: Bildbyrån

Daniel Ståhl efter OS-guldet: ”Ska fira med mycket kött och lite pommes frites”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den historiska svenska diskusframgången i Tokyo gäller det att fira.

Och de blågula hjältarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson har planen klar.

– Vi firar i matsalen i kväll med mycket kött och kanske lite pommes frites, säger Ståhl till Discovery+.

Det var två lyckliga svenskar som stannade till i den mixade zonen efter att ha tagit både guld och silver i herrarnas diskusfinal.

– Jag tror inte att vi fattar själva vad vi har ställt till med. Det är svårt att ta in. Det har alltid varit en dröm att springa runt med svenska flaggan på arenan så här, säger silvermedaljören Simon Pettersson till Discovery+.

Tokyo 2020

Han fortsätter:

– Jag har haft svårt att tro på att det var möjligt att ta medalj i den här tävlingen. Men det här var helt fantastiskt, precis som jag drömt om. Det var tätt, någon ökar, jag svarar. Jag hade kanske kunnat tro på en bronspeng, men silver... det här var mer än vad jag kunde drömma om, säger Pettersson.

Tränat ihop i åtta år

Ståhl och Pettersson har tränat ihop sedan 2013.

– Det här är extremt underbart. Vi har tränat hårt hemma i Sverige, haft kul, fått vara skadefria och har trott på det vi har gjort. Jag kommer ihåg i höstas när jag sa till Simon att ”du kan ta medalj om du bara tror på det”. Och nu är vi här i dag, säger Daniel Ståhl.

– Jag tror stenhårt på gruppdynamik och att man har skoj. Att det inte är så allvarligt eller seriöst. Vi har bra tugg i hela truppen.

MISSA INTE: Här tar Daniel Ståhl OS-guld

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet