Fanny Roos och Armand Duplantis tävlar på söndag. Foto: Bildbyrån

OS-svenskarna gör Diamond League-premiär på söndag

Uppdaterad
Publicerad

Diamond League-säsongen sätter i gång i engelska Gateshead på söndag och flera svenska OS-hopp finns med i startlistorna.

Bland annat Armand Duplantis och Fanny Roos.

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis var obesegrad i fjol och hoppas kunna upprepa den bedriften den här säsongen. Hans största konkurrent i Gateshead lär bli amerikanen Sam Kendricks.

– Jag är väldigt förväntansfull inför att återvända till Storbritannien. Jag har bra minnen av att hoppa stav i Storbritannien. Mitt första VM var i London för fyra år sedan och jag satte världsrekord med 6,18 i Glasgow för ett drygt år sedan, sade Duplantis tidigare.

Utöver det kommer även Thobias Montler, längdhopp, Fanny Roos, kula, Kim Amb, spjut och Kalle Berglund, 1 500 meter, att ställa upp i galan.

Bland annat ställs längdhopparen Montler mot regerande världsmästaren Tajay Gayle och i 1 500-metersloppet får Kalle Berglund mäta sig med den norske stjärnan Jakob Ingebrigtsen.

Alla fem svenskar är redan uttagna till OS i Tokyo.

DIAMOND LEAGUE 2021

23 maj Gateshead, Storbritannien

28 maj Doha, Qatar

10 juni Rom/Florence, Italien

1 juli Oslo, Norge

4 juli Stockholm, Sverige

9 juli Monte Carlo, Monaco

13 juli London, Storbritannien

14 augusti Shanghai, Kina

21 augusti Eugene, USA

22 augusti Kina (ort oklart)

26 augusti Lausanne, Schweiz

28 augusti Paris, Frankrike

3 september Bryssel, Belgien

8-9 september Zürich, Schweiz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.