Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Warholm om skadan: ”Hoppas att marginalerna är på min sida”

Uppdaterad
Publicerad

Karsten Warholm skadade sig när han säsongsdebuterade i söndags.

Nu står det klart att han kan missa friidrotts-VM.

Han har skadat baksidan av låret.

”Nu handlar det om att vara rationell och göra rätt val”, säger Warholm.

OS-mästaren och världsrekordsinnehavaren Karsten Warholm har väntat med säsongsdebuten 2022.

I söndags var det äntligen dags, vid Diamond League-tävlingen i marockanska Rabat.

Friidrotts-VM

Men 400 meter häck-loppet tog slut snabbt, då han bröt redan efter den första häcken efter en lättare bristning i baksidan av låret.

”Nu handlar det om att vara rationell och göra rätt val för att maximera chansen att bli redo för viktiga mästerskap senare under säsongen”, säger Warholm i ett pressmeddelande enligt norska Dagbladet.

”Jag kan bara hoppas att marginalerna är på min sida i framtiden. Tiden får utvisa vad som är möjligt under dagarna, veckorna och månaderna som kommer”, fortsätter Warholm som påbörjat rehaben.

Missar Diamond League i Stockholm

Efter att ha läkarundersökts på tisdagsförmiddagen står det klart att han har en liten skada på baksidan av det högra låret.

– Det är kanske den mest vanliga sprinterskadan. Jag har sett den många gånger, säger den norska Olympiatoppens läkaren Thomas Torgalsen till tidningen VG.

Warholm har redan dragit sig ur nästa veckas Diamond League-tävling Bislett Games. Även Diamond League-tävlingen på Stockholms Stadion den 30 juni är uteslutet. Och Torgalsen erkänner att det inte är säkert att han kan vara tillbaka till VM i Eugene 15-24 juli.

– Det är inte 100 procent säkert, nej. Men det är ett realistiskt mål, men alla parter är medvetna om det kan bli så att han inte är tillbaka då, säger Torgalsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet