Sam Kendricks träffade i går den australiensiske stavhopparen Kurtis Marschall – så nu sätts hela Australiens friidrottslag i karantän. Foto: TT/Instagram

Efter Kendricks covidfall: Hela Australiens trupp sattes i karantän

Uppdaterad
Publicerad

Sam Kendricks missar OS på grund av ett positivt coronatest.

Det gör att hela Australiens friidrottstrupp nu sätts i karantän.

Detta efter att stavhopparen Kurtis Marschall umgåtts med Kendricks.

Amerikanske stavhoppsstjärnan och tvåfaldiga VM-guldmedaljören Sam Kendricks, 28, missar OS efter att ha testats positivt för covid-19.

Det påverkar inte bara honom själv, utan även samtliga australiska friidrottare. Australiens olympiska kommitté meddelade strax efter att Kendricks-nyheten kom att samtliga 63 australiensiska friidrottare på OS isolerats på sina rum.

Tokyo 2020

”Medlemmarna i Australiens friidrottslag genomgår nu testnings-procedurer i linje med Australiska olympiska protokoll”, skriver de i ett uttalande, som citeras av australiensiska medier.

Marschall i kontakt med Kendricks

Anledningen till karantänen är att man fruktar att ett antal av deras friidrottare varit i kontakt med Kendricks. Och en som defintivt har varit det är stavhopparen Kurtis Marschall. På sitt Instagram-konto lade han i går upp en bild från Tokyos friidrottsarena, där Kendricks poserar med två av sina lagkamrater.

Strax efter nyheten om att truppen isolerats togs bilden bort från Instagram.

Några timmar senare meddelades att flera i truppen testat negativt och att de därmed kunde återgå till normala aktiviteter. 

MER AUSTRALIEN: Under världsrekordet – men ”bara” brons:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet