Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Shelly-Ann Fraser-Pryce höll för favorttrycket och vann 100 meter. Foto: TT

Fraser-Pryce ledde jamaicansk trippel

Uppdaterad
Publicerad

Shelly-Ann Fraser-Pryce hade bytt hårfärg till de grön-svart-gula jamaicanska färgerna och vann 100 meter på 10,67 före två landsmaninnor.

– Jag håller på tills hjulen ramlar av, skrattar evighetsmaskinen Fraser-Pryce.

Det var Fraser-Pryces femte individuella VM-titel på 100 meter. Hennes segertid 10,67 är nytt mästerskapsrekord.  

– Att vinna det femte guldet är fantastiskt. Jag är tacksam för att kunna komma hit och tävla och vara frisk och känna mig bra. Jag ser fram emot resten av säsongen och se vad jag kan göra de 100 m-lopp som återstår, säger Fraser-Pryce till SVT Sport och ser redan fram emot VM i Budapest nästa år, en covideffekt.

Friidrotts-VM

– Som regerande mästare har jag automatiskt en plats och jag ser fram emot det bara kroppen håller och jag känner mig bra. Jag håller på tills hjulen ramlar av, säger hon med ett skratt. 

Tränat hårt efter OS-silvret

35-åringen hade den bästa starten och höll sedan undan när Shericka Jackson knep silvret och OS-mästaren Elaine Thompson-Herah fixade bronset i den jamaicanska storslamen.

Fraser-Pryce blev tvåa i OS-finalen förra året men visade återigen vem som är bäst.

– Jag åkte hem och tränade och tränade och kom hit och hade den här framgången, säger Fraser-Pryce vid intervjun på banan. Under gårdagen hade hon lilafärgat hår.

– Vilken makalös atlet hon är. Hon bara fortsätter att ta medalj efter medalj, säger SVT Sports expert Christian Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet