Angelica Bengtsson kommer att coachas av Greg Duplantis i OS. Foto: Bildbyrån

Greg Duplantis coachar Angelica Bengtsson i OS

Uppdaterad
Publicerad

Efter en strulig vår där stavhopparen Angelica Bengtsson har haft tre olika tränare dyker en ny upp till OS. Enligt Discovery+ kommer Greg Duplantis att coacha Bengtsson under spelen i Tokyo.

– Vi får se. Han hjälper henne just nu men det kan bli även Gustaf (Hultgren) också, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till SVT Sport.

Duplantis tränar Bengtsson på daglig basis vid förlägret i Fukuoka och hjälper till med tekniken. Hultgren finns med på distans från Göteborg.

Tokyo 2020

Bengtsson bröt under uppmärksammade former med den långvarige tränaren Peter Widén i början av juni. Sedan fick hon hjälp av ryskan Svetlana Romanova, som tränar världshopparen Anzhelika Sidorova, vid Diamond League-galan i Florens.

Då stod det klart att hon skulle få hjälp av rivalen Michaela Meijers tränare, Gustaf Hultgren resten av säsongen. Hultgren var dock med om en svår trafikolycka i slutet av juni och men kom sensationellt snabbt tillbaka till friidrottsarenorna och var på plats vid Diamond League-galorna i Oslo  och Stockholm 1 och 4 juli, med flera frakturer. Han ska vara på plats i Tokyo under OS men komer först den 30 juli – då i sällskap med Meijer. Bengtsson kom till Japan redan den 20 juli.

”Angelica får testa vad hon känner sig mest trygg med”

– Angelica får testa sig fram kring vad hon känner sig mest trygg med. Hon kommer att träna med Greg i och med att Gustaf är i Göteborg. Sedan får vi se vad som händer. Det beror även på hur Gustaf mår. Hon har två bra alternativ, säger Torneklint.

Damernas stavkval inleds 2 augusti.

Nu kommer alltså Greg Duplantis, den fjärde tränaren som är inblandad i Bengtssons stavhoppande de senaste två månaderna, eventuellt att coacha Bengtsson i OS.

Gregs huvudsyssla är annars att lotsa fram sonen Armand i herrtävlingen. Där är han ena tränardelen. Hustrun Helena är den andra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet