Andreas Kramer kommer till inne-EM i Torun om en vecka som tvåa på Europalistan på 800 meter. Foto: Bildbyrån

Kramer tvåa i statistiken efter att favoriten strukit sig

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer har fått en lättare väg till medaljerna på 800 meter vid inne-EM i Polen om en vecka. Världsettan Elliot Giles har strukit sig och kommer inte till start. Kramer kommer nu till mästerskapet som tvåa på distansen i Europa.

– Jag hoppas kunna gå in där och vara beredd på olika scenarior och det är ingen nackdel att komma in till mästerskapet i bra form, säger Kramer till SVT Sport.

”Giles och hans tränare har beslutat att dra sig ur mästerskapet för att förbereda sig för utesäsongen och OS i Tokyo”, skriver det brittiska friidrottsförbundet på sin webbplats.

26-årige Giles sprang nyligen på den näst snabbaste tiden någonsin på 800 meter inomhus, 1.43,63, i Torun, Polen, samma arena där EM ska avgöras. Kramer var där trea på det svenska rekordet 1.45,09.

”Det är tätt bakom mig”

Brittens återbud innebär att Kramer blir av med en av sina värsta konkurrenter och flyttas upp till andra plats i statistiken inför EM. Före sig har han bara britten Jamie Webb som var tvåa i Torun på 1.44,54.

– Jamie Webb slog ju mig där och jag vet att han är stark och tog medalj på senaste inomhus-EM men det är flera andra löpare som jag också tampas med. Det är tätt bakom mig och flera av dem har slagit mig, säger Kramer, inställd på att hitta en bra position i de lopp han ska springa på tuffa 800 meter där det ofta blir stökigt, speciellt i mästerskap.

Dessvärre kommer inte Andreas Almgren till start på 3000 meter där han var europafyra med 7.41,6, den snabbaste tid som noterats på distansen i Sverige – även med utomhustider inräknade. Han har skadat sig och tvingas avstå tävlingen.

– Han är väldigt ledsen för det, säger förbundskaptenen Karin Torneklint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.