Melwin Lycke Holm hoppar under Finnkampen. Foto: Bildbyrån

Melwin Lycke Holm: ”Inte mycket som stämde”

Uppdaterad
Publicerad

15-årige Melwin Lycke Holm klarade 2,12 i sin första Finnkamp. Han slutade fyra, på samma höjd som tvåan Emil Uhlin, när Finland vann med 12–10 i höjdtävlingen.

– Det var inte mycket som stämde, säger Melwin Lycke Holm till SVT Sport.

Melwin Lycke Holm gick in på 1,95 och klarade de tre första höjderna (1,95, 2,01 och 2,05) direkt. I de efterföljande två höjderna 2,09 och 2,12 klarade han i tredje försöket. Trots bra försök på 2,14 blev för svårt. På det sista försöket var han nära att klara höjden.

– Det var kämpigt i dag kan jag säga. Jag klarade ju också 2,05 med darr så det var inte mycket som stämde, säger Melwin Lycke Holm till SVT Sport.

Finnkampen

Finnkampen var den första för Melwin Lycke Holm.

– Det var ballt och en tävling som jag växt upp med hemma. Synd att det gick så dåligt i dag. Grejen var att jag hoppade bra på inhoppningen med en kort insats, men det stämde inte med den långa ansatsen i dag. Men jag har inte kunnat träna som jag velat göra sista tiden, säger han.

Finland vann – i sista hoppet

Finland vann med 12–10 i höjdhoppet efter att Arttu Mattila tog 2,14 i sista hoppet. Emil Uhlin slutade tvåa då han tog 2,12 i första försöket, som är ett personbästa.

– Det är klart att det är surt, men jag är ändå nöjd. När jag vaknade trodde inte jag att jag skulle klara 2,12. Det var mycket adrenalin.

Efter en tuff start leder Sverige med 207–200 efter första dagen. På damsidan leder Sverige med 103–80 samtidigt som herrarna ligger under med 104–120.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet