Foto: Bildbyrån

Sam Kendricks missar OS – drabbats av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanske stavhoppsstjärnan och tvåfaldiga VM-guldmedaljören Sam Kendricks, 28, missar OS efter att ha testats positivt för covid-19, det meddelar USA:s olympiska kommitté.

”Vi är ledsna över att bekräfta att Sam Kendricks har testats positivt för covid-19 och därmed inte kommer delta i OS i Tokyo”, skriver USA:s olympiska kommitté på Twitter.

Kommittén meddelar också att Kendricks har isolerats. Han befinner sig på ett hotell och av respekt för stjärnans privatliv avvaktar kommittén med mer information.

Tokyo 2020

”Hälsan och säkerheten för våra atleter, tränare och stab är högsta prioritet”.

Kendricks är regerande världsmästare i stavhopp och tvåa på listan över världsårsbästa med sitt hopp på 5,92.

Dulpantis störste utmanare

Svenske Armand Duplantis, 21, blir därmed en ännu större favorit att ta hem OS-guldet i stavhopp i Tokyo, vars kval avgörs på lördag.

28-årige Kendricks anses vara en av världens bästa stavhoppare. Han sågs på förhand som Duplantis störste utmanare.

Svensken har det högsta hoppet i år, 6,10. Kvalet går av stapeln under natten mot lördagen och finaler väntar på tisdag.

ARKIV: Här hyllar Kendricks Duplantis

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet