Taylor: ”Det har varit så frustrerande”

Uppdaterad
Publicerad

OS i Tokyo är uppskjutet till nästa år. Det gör att trestegsstjärnan Christian Taylor har mer tid att engagera sig i sin nystartade organisation för aktivas rättigheter.

– Det har varit så frustrerande, år efter år har beslut fattats utan att man rådfrågat idrottarna, säger Christian Taylor.

Det var i november som beskedet kom att världsstjärnan Christian Taylor inte kommer att få tävla i Diamond League kommande säsong. Tresteg är enligt Internationella friidrottsförbundet inte tillräckligt populärt bland TV-tittarna för att platsa i det nya tävlingsformatet.

Ett dråpslag också för svenske Daniel Ståhl då även diskus suddades ut från programmet. ​

Corona och idrott

Nu har tusentals världsstjärnor slutit upp bakom Taylor som ligger bakom den nystartade intresseorganisationen The Athletics Association.

– Tillsammans är vi nu större och har möjlighet att påverka. Vi behöver inte fatta besluten men låt oss få inflytande och möjlighet att ge perspektiv, säger Taylor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet