Tilde Johansson. Foto: Bildbyrån

Tilde Johansson: ”Inget allvarligt – jag kan ju gå”

Uppdaterad
Publicerad

Tilde Johanssons VM-start i längdhopp är kanske inte i fara.

”Det är inget allvarligt och jag är på banan snart igen”, skriver hon på Instagram.

Den lårskada som nya längdhoppsstjärnan Tilde Johansson fick i helgens Finnkamp är inte så allvarlig som man först trodde och VM-starten i Doha, Qatar, där damernas längd avgörs 5–6 oktober, är kanske inte i fara trots allt.

”Ibland blir det inte som man har tänkt sig! Men det är inget allvarligt och jag är på banan snart igen” skriver Johansson.

Finnkampen

Det var i sitt andra hopp på Stockholms stadion som 18-åringen avbröt ansatsen och sprang genom hoppgropen samtidigt som hon tog sig mot högra lårets baksida.

Liggandes på löparbanan togs hon snabbt om hand av läkare.

”Känner jag att musklerna drar ihop sig lite”

– Direkt efteråt blev jag rädd och ledsen över att inte få hoppa vidare. Men jag kände ganska snabbt att det inte var något allvarligt. Jag ska göra mer undersökningar i veckan, men det är inget allvarligt i alla fall. Det känner jag. Jag kan ju gå, säger Johansson till Expressen.

– Jag tar små, korta steg. När jag tar längre steg så känner jag att musklerna drar ihop sig lite.

Tidigare i sommar har Johansson tagit silver i längd och guld på korta häcken vid U20-EM i Borås. Två gånger har hon förbättrat det svenska juniorrekordet som nu är 6,73, vilket är det längsta i världen av en junior i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet