Anna Nordqvists sköna revanschseger efter motgångarna

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist har haft ett tungt Solheim Cup fram till att hon slog ut i sistabollen idag på eftermiddagen. Men all besvikelse över förluster och petningar var bortblåsta när svenskan rullade i birdie efter birdie mot Morgan Pressel.

– Jag var besviken över att inte få spela igår, särskilt som jag hade fått besked på morgonen om det. Så det känns riktigt bra nu. , säger Nordqvist om sin övertygande 4/3-seger mot Pressel.

– Jag spelade otroligt bra idag. Jag hade två kraftiga koppsnurrar på 8:a och 9:an så det var lite motigt där men jag kom tillbaks bra, säger Nordqvist om sin singelmatch.

Anna Nordqvist var obesegrad när Euopa föll i USA för två år sedan och var då den bäste spelare i det europeiska laget. I år har det inte sett ut på det sättet. I fredags blev det en stor förlust i bästboll med Caroline Hedwall och igår en tråkig förlust i foursome med Ann van Dam.

– Jag har spelat stabilt. Det var svårt att komma nära pinnarna på bästbollen med Carro. Och så spelade vi väldigt bra igår men så kom amerikanskorna tillbaks bra. Överlag har det varit stabilt trots två förluster. Jag hade ju hoppats att jag skulle få spela en till match också, summerar Nordqvist sitt Solheim Cup 2019.

Hedwalla starka start förgäves

Caroline Hedwall lär jubla och fira segern för laget men lär också fundera en hel del över sitt eget resultat. I bästbollen med Nordqvist i fredags såg det inte bra ut många gånger. Många slag som inte gick dit hon ville. Sedan fick svenskan inte spela något mer förrän idag. En revanschsugen Carro rivstartade och spelade faktiskt plötsligt strålande golf.

Hon gav Nelly Korda, världstia och näst bäst rankad här på Gleneagles, en riktigt jobbig start. Vann de två första hålen och efter sex hål var Hedwall 3 upp.  Efter det fortsatte egentligen svenskan att spela riktigt bra från tee och med sina inspel. Men puttningen svek henne. Ett par missade korta puttar bjöd in Korda i matchen.  Sedan var det svårt att matcha amerikanskan och det blev förlust på det 18:e hålet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.