Dustin Johnson får ta emot den gröna kavajen. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Dustin Johnson vann US Masters överlägset

Uppdaterad
Publicerad

I fjol slutade Dustin Johnson tvåa i US Masters.

Nu tog han ytterligare ett kliv, och vann tävlingen i stor stil.

Han var hela fem slag före de närmast jagande – på den nya rekordnotering: 268 slag.

– Det är svårt att prata, säger den tårögde mästaren enligt TT.

Världsettan Dustin Johnson visade på Augusta varför han toppar världsrankingen.

Han vann i kväll årets sista major överlägset. När de 18 hålen var spelade för sista gången detta år så var han hela fem slag före de närmast jagande konkurrenterna Cameron Smith och Sungjae Im.

The Masters

Ny rekordnotering

Johnson, som ledde tävlingen med fyra slag inför den sista rundan, stod för en finfin sistarunda med hela sex birdies och två bogeys och hyllades med stående ovationer av den lilla publiken som var på plats.

Dustin Johnson, som efter att han avslutat med att sänka en kort segerputt var alldeles tårögd, noterades för en ny rekordnotering i US Masters: 268 slag, 20 under par. Det tidigare var på 270 slag och delades av Tiger Woods från 1997 och Jordan Spieth 2015.

– Det var en tuff dag. Det är alltid tufft att avsluta en major, jag var nervös hela dagen. Jag kände av det hela dagen. Jag är nöjd med hur jag avslutade turneringen, säger Dustin Johnson.

– Det känns som en dröm. Jag drömde om att vinna en major när jag var liten. Att få sitta här och få jackan av Tiger känns fortfarande som en dröm.

Vann US Open 2016

Han tar nu över den gröna kavajen från fjolårsvinnaren Tiger Woods och inkasserar dessutom en segerpremie på drygt två miljoner dollar.

Titeln var Johnsons första i US Masters, och hans andra major totalt. Den första major-titeln tog han 2016 då han vann US Open.

2020 har han vunnit fyra tävlingar, bland annat stortävlingen Tour Championship i september. I och med segern blev han även den förste världsettan sedan Tiger Woods 2002 att vinna US Masters.

KLIPP: Tiger Woods hade det jobbigt – slog i vattnet tre gånger på samma hål

Fakta: Dustin Johnson

Född: 22 juni 1984 i Columbia, South Carolina.

Bor: Jupiter, Florida.

Familj: Är sedan många år tillsammans med Paulina Gretzky, dotter till kanadensiske hockeylegendaren Wayne Gretzky. Paret har två söner.

Världsrankning: Etta.

Tidigare majorsegrar: US Open 2016. Har dessutom fem andraplatser i majors.

Aktuell som: Vinnare av årets US Masters på Augusta National.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet