Fredrik ”Fidde” Jacobson på Hills Foto: TT Nyhetsbyrån

Edfors och ”Fidde” njöt på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

De är göteborgare båda två men har inte spelat en stor tävling på hemmaplan – förrän nu. Idag slog de ut på Hills som arrangerar Nordea Masters i Göteborgsregionen för första gången på 22 år.

– Jag blev lite rörd när jag såg allt folk på 18:e tee, sa Edfors till SVT Sport efter dagens parrunda.

Fredrik Jacobson har inte tävlingspelat på 15 månader överhuvudtaget, på grund av en skadad tumme, och Johan Edfors har också spelat lite senaste tiden då han själv är engagerad i tävlingen på Hils där han är delägare.

Osäkert i början

Edfors slet i inledningen av varvet, både med slagen och koncentrationen.

Nordea Masters

– Det var lite osäkert i början. Jag har inte spelat så många tävlingar och sedan med allt runtomkring. Det kändes inte alls bra de första hålen men sedan kom jag in i det och spelade faktiskt riktigt bra ett tag, säger Edfors om dagens varv som slutade på 70 slag, på banans par.

Gamla vänner

I samma boll som Edfors gick Fredrik Jacobson. De är båda två gamla vänner och hade före tävlingen sagt att de gärna ville spela tillsammans. Så blev det och för att göra bollen än mer publik fanns populäre engelsmannen Andrew ”Beef” Johnston med i samma boll.

De följdes av en stor skar människor som hade klivit upp i ottan för att se hemmasönerna tampas med Hills.

”Jättebra spel”

Och Jacobson, som under sina bästa år på USA-touren var känd för sitt magiska närspel, visade til en början inte särskilt mycket ringrost. Han slog bollen bra och var ett tag två under par.

– Hade ett jättebra spel, från tee och inspelen. Där var det ingen brist men närspelet...med normalt närspel för mig så kanske jag hade varit fyra under istället för två över par, säger Fredrik Jacobson, som hade några tunga hål på slutet med två bogeys och en dubbel på det 7:e (hans 16:e) hålet.

Inte gett upp

Båda svenskarna hade mungiporna uppåt efter rundan trots att resultaten inte var de allra bästa. De var helt enkelt så nöjda med att bara få spela inför hemmapubliken att de inte kunde låta bli att le.

– Det var kul. jag kunde njuta av det. Det var fantastikst at se all människor där ute. När jag gick upp på 18:e tee och såg hur mycket folk det var så var det nästan så man blev lite smårörd. Att vänta i så många år och äntligen få spela en tävling på hemaplan, det är en jätterolig känsla verkligen, sa Edfors till SVTY Sport.

Och Jacobson har inte gett upp trots två över par första varvet.

– Kan jag bara fortsätta att spela som jag gjorde och sedan dra i lite puttar. Annars blir det liksom ingen score. Det gäller att göra en del birdies, att ta vara på par 5:orna, säger ”Fidde” om fortsättningen på Hills.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet