Caroline Hedwall under sista rundan av Evian. Foto: TT

Tung avslutning för Hedwall i Evian

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Caroline Hedwall gick ut sista ronden sex slag bakom ledande sydkoreanskan Hyo Joo Kim i Evian championship och hade chansen på en topplacering. Men söndagens avslutande runda blev allt annat än ett sagoslut för 30-åringen. Med sex bogeys gick Hedwall till slut in på fem över par och rasade ned till en delad 17:e plats.

Caroline Hedwall har stått för ett imponerande spel i Evian och låg på en sjundeplats, sex slag efter ledande Hyo Joo Kim, inför söndagens sistarunda.

– Jag har inte spelat så här bra på länge. Jag ska försöka att gå ut och bara njuta och ha kul, sade hon till Svensk Golf inför dagens fjärde runda.

LPGA-touren

Söndagen började däremot allt annat än bra för 30-åringen. En bogey på första hålet följdes upp med ytterligare tre bogeys på hål tre, sju och åtta – Hedwall drog på sig lika många bogeys alltså som hon gjorde på de tre första rundorna.

Drömmen om en eventuell topplacering försvann illa kvickt och svenskan fortsatte att tappa mot toppen på de sista nio hålen.

Totalt blev det sex bogeys och en birdie för Hedwall som därmed gjorde sin klart sämsta runda i tävlingen och noterades för 76 slag och fem över par.

Vann gjorde sydkoreanskan Ko Jin-Young som slutade på 15 under par – två slag färre än hennes landsmaninna Kim Hyo-Joo, amerikanskan Jennifer Kupcho och kinesiskan Shanshan Feng som delade på andraplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet