Stenson på det 11:e hålet, där det blev birdie. Foto: TT Nyhetsbyrån

Henrik Stensons ras fortsätter – 18 slag från täten

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson faller allt längre genom resultatlistan i sin årspremiär i Singapore. Den svenska golfstjärnan inledde tävlingen på Asientouren med en stabil 68-runda men har följt upp det med 72 respektive 74 slag, och är långt från topplaceringarna.

Efter tre rundor ligger han på totalt ett över par, samma som landsmannen Malcolm Kokocinski, och har hela 18 slag upp till Matt Kuchar som leder på –17. Amerikanen har tre slags ledning före Miguel Tabuena, Filippinerna, och Jazz Janewattananond, Thailand, inför sista rundan.

Matt Kuchar tog OS-brons i Rio 2016 och är tillsammans med Stenson (silver i Rio) och engelsmannen Justin Rose (guld) de stora affischnamnen i Singapore. Både Kuchar och Rose, sexa totalt, har gett valuta för pengarna medan Stenson får rycka upp sig ordentligt.

TILLBAKABLICK: När Stenson bröt den eviga förbannelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.