”Jag hoppas att folk börjar inse att vi närmar oss männen”

Uppdaterad
Publicerad

Det är nästan bara män i toppen efter tre spelade rundor i Scandinavian Mixed.

Men allra högst upp hittar vi en kvinna: Linn Grant – som imponerade stort under lördagen när hon gick runt banan på sex slag under par.

– Jag hoppas att folk börjar inse att vi närmar oss männen, säger Grant i TV10.

Så här långt är det männen som dominerat i Scandinavian Mixed. Bland de 16 främsta efter tre spelade rundor hittar vi bara en kvinna, men hon gör det å andra sidan riktigt bra.

Efter 54 spelade hål leder Linn Grant, 22, tävlingen – två slag före australiensaren Jason Scrivener och tre före Henrik Stenson.

– Jag spelade bra med drivern och tror jag träffade nästan alla fairways och jag var solid på greenerna, säger Grant i TV10.

Svenskan övertygade stort under lördagen med en bogeyfri runda som hon kryddade med fyra birdies och en eagle.

– Jag hoppas att folk börjar inse att vi närmar oss männen, säger Grant som kommer att gå ut i ledarbollen tillsammans med Scrivener i morgon eftermiddag.

– Jag tycker det är roligt. Jag är här för att spela min golf och jag hoppas att den tar mig hela vägen, och om den gör det så vinner jag för alla kvinnor, säger hon.

Stenson strulade till det

Henrik Stenson var på väg mot en riktigt fin runda efter att ha sänkt fem birdies på de åtta första hålen, men sen gick det utför.

– Det började strula lite på hål 11 när jag slog ett dåligt slag med träfyran rakt in i träden till höger och till slut blev det en bogey där. Sen gjorde jag ett dåligt utslag på 14 som jag följde upp med att skicka in i skogen, säger Stenson i TV10.

Han lyckades dock putsa till siffrorna med två birdies på de tre sista hålen och inför morgondagens slutrunda har han ett fint slagläge.

– Det vore fint att vinna, men då måste jag hålla mig från att göra bogeys på par 5-hålen. Det känns i alla fall som att jag är tillbaka i matchen efter två birdies på slutet. Det hade inte känts bra att sluta på något sämre än fem slag under par efter den fina starten. Jag har en del jobb att göra i morgon, men jag ska göra mitt bästa, säger Stenson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.