Jon Rahm vill att LIV ska gå över till 72 hål. Foto: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Jon Rahms utspel: LIV borde gå över till 72 hål

Uppdaterad
Publicerad

LIV-touren i golf heter LIV just för att det är 54 hål.

Och att det bara är 54 hål är något som hyllats av spelarna.

Men nu vill den kanske största av deras stjärnor ändra på det.

– Om det fanns en möjlighet för LIV att börja spela 72 hål så tror jag att det skulle vara positivt, säger Jon Rahm.

Jon Rahm, som är rankad trea i världen och förra året vann US Masters, gick i vintras över till den kontroversiella och Saudi-finansierade LIV-touren. Enligt medieuppgifter är kontraktet värt mellan 300 och 600 miljoner dollar, motsvarande som mest runt sex miljarder svenska kronor.

En av sakerna som skiljer LIV-touren från alla andra stora golftourer är att de spelar 54 hål (LIV är de romerska siffrorna för just 54), och det är något som spelarna på LIV-touren talat väldigt positivt om.

Ligger tvåa på LIV-touren

Men Rahm säger nu att han är för att LIV går över till 72 hål.

– Om det fanns en möjlighet för LIV att gå över till 72 hål så tror jag att det vara positivt. Ju mer likt LIV kan bli andra saker desto bättre skulle det vara, säger han i en intervju med BBC, och fortsätter:

– Jag tror att det skulle kunna göra att det blir ett enande och leda till en världstour eller något sånt. Jag vet inte om jag är ensam om detta, men jag skulle definitivt inte ha något emot att gå tillbaka till 72 hål.

Den 29-årige spanjoren ligger tvåa på LIV-touren efter de fyra första deltävlingarna, och blev i helgen fyra i Miami. Senare i veckan ska han försöka försvara sin Masters-titel på Augusta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.