Kinhults två sista birdies viktiga

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med Matthew Fitzpatrick och Stenson gick Marcus Kinhult. Han startade på minus 1, precis som Stenson men lyckades tyvärr inte rida på framgångsvågen som engelsmannen och den rutinerade svensken satte igång. Kinhult slet hela varvet – men hans två avslutande birdies tog honom till spel i helgen.

– Det var kämpigt hela vägen. Det var lock på hålet på greenerna. 17 och 18 gör jag ju det bra men jag hade gärna satt eagle-putten på sista så man slipper sitta och vänta och titta på leaderboarden, sa Kinhult till SVT Sport efteråt,

Med två hål kvar var han två över par och behövde minst birdie-birdie på 17 och 18 – och det lyckades han med.

– Det är skönt att kunna klämma ur något ur en annars tuff dag, att hitta någonting. Det är väl något slags skönt besked trots allt, säger Kinhult om den långa putten på 17 som gick i och de fina slagen på 18:e som gav en ytterligare birdie.

Att spela med en Stenson med birdiefeber och en engelsman som inte var mycket sämre, det skulle kunna lyft även Kinhult, men icke.

– Det var kul att se, sedan var det surt att man inte kunde hänga på det där tåget. Jag var där och kämpade och kämpade men det blev aldrig någonting. Men det var kul att se både Matthew och Henrik, de har vårdat bollen rätt fint här i två dagar. Kul att se världsgolf så nära, säger Kinhult berömmande om sina spelpartners.

Lingmerth missar spel i helgen

En som däremot missar cutten precis är David Lingmerth. Tranås-golfaren som inte spelat hemma i Sverige sedan 2012 hade en fin start på tävlingen med 68 slag igår men hade stora problem idag, särskilt på hans nio sista hål där det blev tre bogeys. Ett över par totalt för Lingmerth gör att det troligen är färdigspelat.

– Det var tufft där ute idag. Jag gav mig inte själv samma chanser och de grejer jag gjorde bra blev jag inte belönad för, sa Lingmerth efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.