Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brooks Koepka vann PGA-mästerskapen. Foto: Andy Lyons/AFP/TT

LIV-spelaren Brooks Koepka säkrade ny PGA-vinst

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanen Brooks Koepka tog på söndagen, lokal tid, hem PGA-mästerskapen i USA i Oak Hill i Pittsford, New York. Det är hans femte major och tredje PGA-titel.

– Jag är bara så lycklig nu, jag saknar ord. Det här är bara en så häftig grej, säger Koepka efter segern.

Den avslutande rundan gick Koepka på 67 slag, tre under par, vilket gav honom totalt nio under par för tävlingen – två slag bättre än landsmannen Scottie Scheffler och norrmannen Viktor Hovland på delad andraplats.

Koepka spelar till vardags på den kontroversiella LIV-touren, och blev därmed den första spelaren från den kontroversiella touren att vinna en majortitel.

PGA-mästerskapen

– Det är en stor sak för LIV men är här och tävlar som individ. Jag är bara glad över att vinna här för tredje gången, säger han.

Svenskarna missade ”cutten”

Segern var något av en revansch för Koepka, som ledde både efter den andra och tredje rundan av US Masters, men föll igenom på slutrundan med sex bogeis – och slutade fyra slag efter segraren Jon Rahm i årets första major.

Svenskarna Alex Norén och David Lingmerth spelade klart redan i fredags då de inte klarade ”cutten”.

Resultat

1) Brooks Koepka, USA, (72-66-66-67) 271, 2) Scottie Schaffler, USA, (67-68-73-65), Viktor Hovland, Norge, (68-67-70-68) båda 273, 4) Cam Davies, Australien, (71-70-71-65), Kurt Kitayama, USA, (70-71-71-65), Bryson DeChambeau, USA, (66-71-70-70) alla 277.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet