Henrik Norlander hade segerchans i PGA-tävlingen. Foto: Bildbyrån

Norlander femma i USA

Uppdaterad
Publicerad

När de största golfstjärnorna spelade British Open fanns det svenska förhoppningar om fina placeringar på andra sidan Atlanten.

Både David Lingmerth och Henrik Norlander hade segerchans inför sista rundan i PGA-tävlingen i Nicholasville, Kentucky, men ingen av dem nådde hela vägen.

Två tidiga bogeys ställde till det för Lingmerth, trots att han sedan spelade upp sig något. Minus två för dagen gjorde dock att han föll från femte till delad elfte plats med sammanlagt –18. Elfteplatsen är hans bästa resultat på touren på tre år.

Därmed bytte han i stort sett plats med Norlander, som gick från tolfte till just delad femte plats i den jämna tävlingen. En eagle på 15:e såg till att den OS-klare svensken gick runt på –5 och slutade ett slag före Lingmerth.

Norlander var tre slag bakom vinnaren, irländaren Seamus Power, som vann tävlingen efter sex håls särspel mot JT Poston, USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.