Thorbjörn Olesen Foto: TT Nyhetsbyrån

Thorbjørn Olesen fortsätter att neka

Publicerad

Danske golfstjärnan Thorbjørn Olesen fortsätter att neka till anklagelserna om olämpligt uppträdande på ett flygplan i somras. Det framgick under onsdagens utfrågning i London där Olesen säger sig vara oskyldig till de tre åtalspunkter han är misstänkt för, däribland sexuellt ofredande.

Nästa förhör är schemalagt 13 december i London och under tiden kan både Olesens försvarsadvokater och åklagarsidan söka sakkunniga vittnesmål som skulle kunna användas i rättsfallet.

Det var på en flygning mellan USA och Storbritannien i somras som 29-åringen uppges ha varit berusad och ska bland annat, förutom att ha trakasserat en sovande kvinna sexuellt, ha urinerat mellan sätena och gjort sig skyldig till våldsamt motstånd. Den danske stjärnan greps på flygplatsen Heathrow i London, men släpptes senare.

Olesen är avstängd från allt spel på Europatouren i samband med att rättsprocessen pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer