Danske golfstjärnan Thorbjørn Olesen står åtalad för flera brott, bland annat för att ha urinerat mellan säten i ett flygplan. Foto: Bildbyrån

Anklagas för sexuellt övergrepp på flygplan – nekar brott

Uppdaterad
Publicerad

På svensk mark i Göteborg gör golfeliten upp i Scandinavian Invitation. Men ett namn saknas i startlistan. Danske stjärnan Thorbjörn Olesen är avstängd från allt spel på Europatouren eftersom han misstänks ha sexuellt ofredat en sovande kvinna på ett flygplan. I rätten nekar han dock till alla anklagelser.

Det var för drygt tre veckor sedan som Olesen, som har fem Europatoursegrar på meritlistan, greps av brittisk polis på Heathrow i London efter en flygtur från Memphis.

Enligt flera medier ska Olesen ha sexuellt ofredat en sovande kvinna. Men golfstjärnan själv nekar till anklagelserna. När han framträdde i rätten för första gången i London på onsdagen avvisade han regelbrotten han står åtalad för.

Han ska upp i rätten igen i London den 18 september, men är fram till dess avstängd från allt spel på Europatouren i samband med att rättsprocessen pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.