Harrington ska tatuera sig Foto: TT/Twitter

Harrington lovar att tatuera sig vid seger

Uppdaterad
Publicerad

När Europa vann Ryder Cup 2018 i Paris så hade kapten Thomas Björn gett sitt lag extra tändvätska genom att lova att tatuera sig om Europa vann matchen mot USA.  Europa vann och nålen sattes i Björn och nu fortsätter Europas nuvarande kapten Padraig Harrington traditionen.

– Det är givet nu i europeiska laget, kaptenen måste göra en tatuering, säger Harrington inför årets match som inleds på fredagen i Wisconsin.

– Den kommer att sitta på ett ställe som bara Grace (hans fru) får se, lovade Björn 2018 och mycket riktigt så visade dansken, på sociala medier efter vinsten, upp en tatuering med Ryder Cup-loggan på ena skinkan.

Irländaren Harrington hakar nu på. Kaptenenvill vinna Ryder Cup till varje pris och sade igår att han hade kunnat gå ännu längre om spelarna krävt det.

Ryder Cup

– Jag är glad att det var allt de bad om, jag skulle kunnat gå längre än så. Men ja, jag kommer att göra en tatuering. Om mitt lag vinner så blir det så.

– Och jag har ingen tatuering så det blir en ny erfarenhet för mig, säger Europas irländske kapten.

På frågan var på kroppen det blir svarade Harrington lite generat:

–  Det beror på...nej jag kan inte sjunka så lågt... men det beror väl på hur lång den är...

Hur tänker man göra i USA då om det blir seger?

– Ja, vi har diskuterat det. Men jag är lite osäker, jag vet att min fru och mina flickor vill att jag gör en, men jag får väl prata med dem först. Men mina spelare har föreslagit vad jag skall tatuera och jag har sagt till dem var jag ska ha den i så fall, det skulle vara på min högra skinkhalva. Vi får helt enkelt se. Kanske tar vi hit en tatuerare på söndag kväll.  Det kanske händer, säger USA:s kapten Steve Stricker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet