Bryson DeChambeau, till vänster, vill sluta fred med Brooks Koepka. Foto: TT

Stjärnbråk i amerikanska laget inför Ryder Cup

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk mellan två amerikanska golfstjärnor har hamnat i fokus inför Ryder Cup.

Nu vill Bryson DeChambeau sluta fred med Brooks Koepka.

– Det handlar om två stora egon. Men Bryson vill nu att det ska vara över, säger DeChambeaus tränare Mike Schy.

Vid en inledande presskonferens vid Whistling Straits-banan i Wisconsin, där fjolårets uppskjutna prestigekamp ska avgöras, säger USA:s kapten Steve Stricker att han pratat med både Koepka (världstia) och DeChambeau (världssjua).

– De har försäkrat mig att det inte är något problem och jag är inte ett dugg orolig. Det är verkligen en icke-fråga för mig och för laget, säger Stricker inför helgens möte med Europa.

Ryder Cup

– Men kommer de att få spela tillsammans? Just nu tror jag inte det, men saker och ting kan förändras.

Fejden mellan Koepka och DeChambeau startade redan 2019 då Koepka kritiserade DeChambeau för långsamt spel och De Chambeau svarade att Koepka kunde ta det öga mot öga om han hade nåt att säga.

Konfronterade en åskådare

Och från inspelsvarven vid PGA-mästerskapen i år spreds en video där Koepka blev mycket irriterad över att DeChambeau gick bakom honom när han skulle slå. Videon spreds i sociala medier och publiken vid golftävlingar börjar ropa ”Brooksie” åt DeChambeau för att reta honom. Vid ett tillfälle, efter att ha förlorat i särspel om segern, konfronterade en då mäkta irriterade DeChambeau en åskådare och skrek åt honom att sticka därifrån.

DeChambeaus tränare Mike Schy säger till The Irish Times att DeChambeau vill avsluta fejden med Koepka.

Att Europas lag, trots att det ofta har sämre rankade spelare än USA, nått framgångar i Ryder Cup (är regerande mästare) tillskrivs ofta lagsammanhållningen. Men att USA skulle ha sämre sammanhållning tillbakavisar Stricker.

– Det är en missuppfattning, även om det är svårt att som förlorare se ut som om man är sammansvetsade. Jag har varit i många lagrum där kemin mellan spelarna varit väldigt bra. Visst, vi har haft tillfälliga problem, men mestadels har stämningen varit väldigt bra.

Matchen mellan USA och Europa avgörs den 24-26 september på Whistling Straits-banan i Wisconsin.

Tävlingen skulle ha spelats i fjol, men sköts upp på grund av coronapandemin.

Europa är titelförsvarare.

Lagen:

Europa: Viktor Hovland, Norge, Shane Lowry, Irland, Rory McIlroy, Nordirland, Sergio Garcia och Jon Rahm, Spanien, Bernd Wiesberger, Österrike samt engelsmännen Paul Casey, Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Ian Poulter och Lee Westwood. Kapten: Padraig Harrington.

USA: Collin Morikawa, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau. Brooks Koepka, Justin Thomas, Patrick Cantlay, Jordan Spieth, Daniel Berger, Harris English, Scottie Scheffler, Xander Schauffele och Tony Finau. Kapten: Steve Stricker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet