Det har inte sparats på effekterna inför Ryder Cup som inleds på fredagseftermiddagen. Foto: TT

Revanschsuget USA jagar titeln

Uppdaterad
Publicerad

Ett revanschsuget USA har stödet från publiken och ett stjärnspäckat lag. Europa kan som vanligt trösta sig med att Ryder Cup inte avgörs på papperet.

De amerikanska golfessen har en nöt att knäcka den här veckan på Whistling Straits. För trots att USA brukar stå för det mesta av stjärnglansen så är det Europa som hittills har vunnit sju av nio Ryder Cup på 2000-talet.

Den här gången talar egentligen allt för USA – ja, på papperet i alla fall. Åtta av världens just nu tio bästa golfare har amerikanska pass och när kapten Steve Stricker tog ut laget fanns till exempel inte plats för Billy Horschel (18:e i världen) eller Patrick Reed (20:e).

Ryder Cup

Lägg till det att i stort sett hela publiken kommer att heja på hemmalaget, där en stor föryngring har skett sedan förlusten i Paris 2018. Ut med legendarerna Tiger Woods och Phil Mickelson, in med unga stjärnor och debutanter som dubble majorvinnare Collin Morikawa och OS-guldmedaljören Xander Schauffele.

Den norske kometen, Viktor Hovland, får chansen direkt. Sverige saknar deltagare men har två vicekaptener i ledarstaben: Henrik Stenson och Robert Karlsson.

Foursomematcherna på fredagen (svenska tider), USA-Europa:

14.05: Justin Thomas/Jordan Spieth–Jon Rahm/Sergio Garcia

14.21: Dustin Johnson/Collin Morikawa–Paul Casey/Viktor Hovland

14.37: Brooks Koepka/Daniel Berger–Lee Westwood/Matt Fitzpatrick

14.53: Patrick Cantlay/Xander Schauffele–Rory McIlroy/Ian Poulter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet