Madelen Sagström hade en tung sista dag i OS Foto: TT

Sagström långt från medaljstriden

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Sagström hade medaljkänning inför den sista rundan av golftävlingen i OS. Men en ny svensk OS-medalj i golf får vänta till OS i Paris 2024. 

Efter en bra inledning på OS-golfen låg Madelene Sagström på en delad sjundeplats inför avslutningen. Men under den sista rundan försvann medaljchansen för svenskan.

Sagström gick runt på 72 slag, ett över par. Vilket betyder att hon totalt hamnade på sju under par och när hon hade spelat klart det 18:e hålet låg hon på en delad 20:e plats.

Den andra svenskan i tävlingen, Anna Nordqvist, gick den fjärde rundan på ett under par. Det placerar henne på delad 23:e plats med totalt fem under par.

Världsettan tog hem guldet

Kampen om medaljerna blev en rysare. Världsettan Nelly Korda ledde under stora delar av rundan. Men till sista hålet var japanskan Mone Inami ikapp. Men amerikanskan lyckades stå pall för pressen på sista hålet och tog hem OS-guldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.