Henrik Stenson är tveksam på sin form inför US Open. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Stenson: ”Förväntningarna är väl inte skyhöga”

Uppdaterad
Publicerad

23.25 peggar Henrik Stenson upp på klassiska Pebble Beach i Kalifornien där US Open spelas.

– Förväntningarna är väl inte direkt skyhöga, säger svensken.

Leaderboard >>>

US Open inleds i dag på klassiska Pebble Beach i Kalifornien. Och Henrik Stenson är laddad för att vara tillbaka på den klassiska banan.

– Det är ett fantastiskt ställe och det blir inte mycket vackrare än här. Det är en klassisk bana med mycket historia från US Open.

– Det är kul att vara tillbaka, det är nästan tio år sedan sist så andra som spelar här årligen har nog bättre koll på banan.

Tung säsong för Stenson

Sveriges ende majorvinnare på herrsidan har haft en tung säsong hittills. Stenson var långt efter i PGA-mästerskapen på en 48:e-plats. Men förra veckans åttondeplats i Canadian Open visar ändå på en gryende form för 43-åringen.

– Jag hade en bra vecka i Kanada, men har ändå en bit kvar till formen. Förväntningarna är väl inte direkt skyhöga. Jag tar en dag i taget och ser vart det leder.

Förutom Stenson är även svenskarna Alex Norén och debutanten Marcus Kinhult med i tävlingen.

Fakta: US Open 2019

Var: Pebble Beach, Kalifornien, USA.

När: 13-16 juni.

Tv: Viasat Golf och Viaplay.

Svenskarnas utslagstider (svensk tid): Torsdag: Marcus Kinhult 21.41, Alex Norén 22.03, Henrik Stenson 23.25. Fredag: Marcus Kinhult 15.56, Alex Norén 16.18, Henrik Stenson 16.40.

Tre spelare att hålla koll på:

+ Brooks Koepka, USA. Världsettan som vann PGA-mästerskapen nyligen. Vann också US Open både 2017 och 2018.

+ Tiger Woods, USA. Den pånyttfödde legendaren vann US Open på just Pebble Beach 2000 med hela 15 slags marginal.

+ Rory McIlroy, Nordirland. US Open-vinnaren från 2011 visade prov på fantastisk golf när han vann PGA-tävlingen i kanadensiska Hamilton förra veckan. Avslutade tävlingen med att gå runt på 61 slag – tangerat personligt rekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.