Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tiger Woods. Foto: TT

Tiger Woods: ”Min kropp känns bättre än senast”

Uppdaterad
Publicerad

Han förvånade alla genom att klara kvalgränsen i Masters i april.

Nu är Tiger Woods tillbaka för att göra ett försök att ta hem årets andra majortävling när PGA-mästerskapen avgörs på Southern Hills CC i Oklahoma denna helg.

– Min kropp känns bättre än senast, säger Woods till PGA-tourens hemsida.

För 15 månader sedan var han nära att mista ett ben i en våldsam bilolycka, men Tiger Woods tog sig igenom den krisen och chockade golfvärlden när han offentliggjorde att han skulle ställa upp i Masters i mitten av april. Att han dessutom klarade kvalgränsen i årets första major var nästan ännu mer förvånande. Mot slutet av Masters fick han dock mer och mer problem med sin kropp.

– Det som jag var frustrerad över är att det blev sämre allt eftersom veckan gick. Jag blev mer och mer trött, jag hade inte den uthållighet jag ville ha. Å andra sidan borde jag inte förväntat mig det eftersom jag inte hade gjort mig förtjänt av det, jag hade inte gjort jobbet, säger Woods som tog ledigt måndagen efter Masters.

PGA-mästerskapen

Sedan dess har han tränat hårt varje dag för att vara i bättre form när PGA-mästerskapen ska avgöras.

– Vi kunde lägga ner lite mer arbete och det kommer att bli bättre med tiden allt eftersom månaderna går. Mitt team gjorde ett fantastiskt jobb bara för att få mig till en punkt där jag kunde spela Masters. Jag har blivit starkare sen dess, säger 46-åringen och fortsätter:

– Det kommer fortfarande att göra ont och att gå är en utmaning. Jag kan slå golfbollar... men det finns mycket hårdvara i benet och det kommer att finnas begränsningar för vad jag kommer att kunna göra, men jag kommer att bli starkare.

Och Tiger Woods vore inte Tiger Woods om han inte skulle tro att han har chansen att vinna PGA-mästerskapen denna helg.

– Jag tror definitivt att jag kan göra det. Jag måste bara gå ut och göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet