Världsettan Jin Young Ko visade vem som är bäst och vann LPGA-tourens final i Florida. Foto: TT

Vann nio miljoner: ”Jag behövde pengarna för att köpa ett hus”

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Jin Young Ko visade vem som är bäst och vann LPGA-tourens final i Naples, Florida. Trots att hon spelat in bortåt 40 miljoner innan dagens vinst som gav nio miljoner behövde hon pengarna.

– Nu kan jag köpa ett hus, säger sydkoreanskan.  

Hon tog sin sjunde titel på LPGA-touren och spelade hem nio miljoner kronor, en rekordstor segercheck inom damgolfen. Vilket gör att hon kan genomföra en affär som hon tänkt på en tid.

– Jag har letat efter ett hus att köpa i USA. I morse tittade jag på mitt bankkonto och upptäckte att jag inte hade några pengar eftersom jag skickat dem till (Syd)korea så jag behövde pengarna för att köpa huset. Och nu kan jag köpa ett hus, säger Jin Young Ko i en intervju på LPGA:s Twitter.

Corona och idrott

Var det målet att kunna köpa ett hus?

– Ja självklart. Jag tänkte på huset under rundan och det var min motivation, erkänner Jin Young Ko, som varit hemma i Sydkorea större delen av säsongen, fnissande. Huset hon sett ut ligger i Texas där hon har vänner.

Hon sänkte en putt från 2,5 meter och gjorde birdie på det avslutande 18:e hålet och kysste fingertopparna och sträckte händerna mot skyn. Sedan blev hon nedsprutad med bubbelvatten av framrusande kollegor och vänner.

Varit världsetta i 73 veckor i rad

25-åriga Jin Young Ko har nu varit världsetta 73 veckor i rad. Inför dagens runda utmanades hon om platsen som världsetta av den sydkoreanska lagkamraten Sei Young Kim, som var i ledning. Om Sei Young Kim hade vunnit och Jin Young Ko blivit sämre än tia hade det varit platsbyte i toppen. Men det var aldrig nära.

Jin Young Ko visade vem som är bäst och gick runt dagens rond i behagligt sommarväder på 66 slag (-5) efter sju birdies och en bogey förutom paren.

När Jin Young Ko satte inspelet nära flaggan på det 18:e hålet sprack hon upp i ett leende och kände att saken var klar.

– Jag tittade inte på ledartavlan utan koncentrerade mig på min kropp och fokuserade på att hålla ihop det mentalt. Min caddie sa åt mig att jag ledde med fyra slag och kunde njuta, säger Jin Young Ko.

Hon vann med fem slag på -18.

Anna Nordqvist delade tiondeplatsen på -8 och Madelene Sagström var ett slag bakom på delad 13:e plats. För det fick de cirka 300 000 respektive 230 000 kronor.

MER GOLF: Sungs snygga slag – levererade hole-in-one i US Open (10 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet