Afrikanska mästarna väntar Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll inleds nästa runda i handbolls-VM och Sverige ställs mot Tunisien.

– Det är en tuff och fysisk match som väntar, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Förutom Tunisien ställs Sverige mot Norge (på måndag) och Danmark (på onsdag) i gruppen. Man tar sig poäng från gruppspelet och de två bästa går till semifinal. Så här säger förbundskaptenen och experten om dagens motstånd:

Kristján Andrésson: ”Tunisien är en fysisk motståndare som har växt under gruppspelet. De började med två tuffa matcher mot Danmark och Norge, sen har de tre raka segrar och gjorde sin bästa match mot Österrike senast. Tunisien blev afrikanska mästare i år när de slog Egypten i finalen. Vi har ju mött både Egypten och Qatar (knappa svenska segrar, vår anm) och de spelar lite likt Egypten så det är en tuff match som väntar.”

Handbolls-VM

Vad måste ni se upp med?

– Det fysiska försvarsspelet, att vi undviker att bli fastlåsta genom att ha bra bollsläpp. Sen är de ganska jämna i sitt anfallsspel med kvalitet på alla positioner så vi måste hålla upp en bra försvarsnivå.

SVT:s expert Magnus Grahn: ”Tunisien är det klart svagaste motståndet i gruppen. Det är svåranalyserat och oberäkneligt lag som dock har många skador. Så jag känner ändå att det inte är ett lag som ska stå i vägen för Sveriges framfart. Vårt taktiska kunnande ska göra att vi ska manövrera ut Tunisien ganska enkelt.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet