Norska målvakten Silje Solberg under VM förra året. Foto: Bildbyrån

Norska stjärnan har corona – EM-premiären i fara

Uppdaterad
Publicerad

Norska landslagsmålvakten Silje Solberg, 30, har testats positivt för covid-19.
Nu riskerar stjärnan att missa EM-premiären den 3 december.

Den rutinerade keepern, med såväl VM- och EM-guld på meritlistan, spelar till vardags i ungerska Györi och det är storklubbens presschef Tamas Szabo som nu bekräftar att Solberg är covidsmittad.

Solberg befinner sig i hemkarantän i Ungern, men har enligt Szabo inte uppvisat några symptom. Norge har kallat in Marie Davidsen som ersättare till landslagssamlingen.

– Vi vet att Silje är Norges förstaval som målvakt med tanke på Katrine Lundes graviditet. Vi vet hur viktig hon är för dem, men det viktigaste för oss är spelarens hälsa, säger Tamas Szabo.

Klubblaget Györi drabbades förra veckan av ett flertal bekräftade fall av covid-19. Szabo vill i nuläget inte bekräfta att Solberg får lämna landet utan ett godkännande från de ungerska myndigheterna.

– Det är något vi måste kolla upp.

Under måndagen bekräftade det norska handbollsförbundet att landet inte kommer att vara med och arrangera EM. Ett slutgiltigt besked om mästerskapet väntas komma från det danska förbundet i slutet av den här veckan.

FRÅN I GÅR: ”Alla deltar på egen risk – allt kan hända”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”De signaler vi har fått är att EM blir av”, säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig i det svenska förbundet. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer