Per Bertelsen, ordförande i det danska handbollsförbundet, tror att de kan meddela ett EM-besked i slutet av den här veckan. Foto: Bildbyrån

Besked kring damernas handbolls-EM dröjer

Uppdaterad
Publicerad

När Norge drog sig ur som arrangör för damernas handbolls-EM i december fick Danmark frågan om att ta över hela värdskapet.
Ett slutgiltigt besked väntades i dag – men kommer att dröja.
– Jag trodde att vi skulle kunna ge ett besked under tisdagen, men det blir nog i slutet av veckan, säger Per Bertelsen, ordförande för det danska handbollsförbundet, till danska TV2.

Under måndagen meddelade Norge att de inte kommer att vara en av arrangörerna för EM. Detta på grund av att restriktionerna i landet sätter käppar i hjulet för arrangemanget.

Med Norge ute ur bilden gick frågan till Danmark om att ta över hela värdskapet, men ett beslut väntas inte komma förrän i slutet av veckan.

– Det är ekonomi och andra utmaningar som gör att jag just nu måste berätta att det besked vi hade hoppats komma med inte lyckats. Jag måste helt enkelt erkänna att det kommer att dröja några dagar till, säger Per Bertelsen, ordförande för det danska handbollsförbundet.

EM är planerat att spelas 3-20 december. Sverige inleder mästerskapet i danska Herning.

FRÅN I GÅR: ”Alla deltar på egen risk – allt kan hända”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”De signaler vi har fått är att EM blir av”, säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig i det svenska förbundet. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer