Isabelle Gulldén. Foto: Bildbyrån

Klart: Norge säger nej till handbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

Norge kommer inte att vara en arrangörerna av handbolls-EM. Det meddelar norska handbollsförbundet i ett pressmeddelande.

Enligt norska nyhetsbyrån NTB kan Danmark ta över hela värdskapet.

– Vi håller redan på att titta på vad som kan göras i samband med genomförandet av hela EM i Danmark. Jag kan inte säga mer nu. Det är en enorm uppgift som ligger framför oss, men om det finns någon som kan lösa det är det mina kollegor i det danska handbollsförbundet och alla fantastiska volontärer, säger Per Bertelsen.

– Det är väldigt ledsamt att de norska restriktionerna sätter käppar i hjulet för våra goda kollegor i det norska förbundet, säger generalsekreteraren för danska handbollsförbundet, Per Bertelsen, till deras hemsida.

Den norska kulturministern Abid Raja menar att förbundet visar ansvar genom beslutet.

– Mot bakgrund av infektionssituationen i detta land är det korrekt att de avsäger sig arrangörskapet. Liksom andra norrmän som är intresserade av handboll skulle jag vilja se att EM genomförs som planerat, men infektionssituationen i Norge tillåter tyvärr inte det, säger Raja till NTB.

–Det är med ett tungt hjärta som vi måste erkänna att den här gången inte var möjligt att ordna mästerskap hemma för Norge, säger förbundets generalsekreterare Kåre Geir Lio.

Generalsekreteraren hoppas att Danmark kan genomföra mästerskapet på ett säkert sätt.

– Målet är att de aktiviteter som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt ska genomföras. Vi hoppas att ett europeiskt mästerskap i Danmark blir en sådan aktivitet, säger Lio.

Sverige ska spela sina gruppspelsmatcher i danska Herning.

EM spelas den 3-20 december.

ARKIV: Möt Nina Dano – en av svensk handbolls största talanger (29 oktober 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Möt Nina Dano – en av svensk handbolls största talanger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer