Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Efter otäcka smällen: Sävehofs nyckelspelare Elias Ellefsen Á Skipagötu missar tredje finalmatchen mot Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Sävehofs Elias Á Skipagötu missar kvällens tredje finalmatch mot Kristianstad.

Anledningen är den otäcka smällen mot huvudet under finalmatch två.

– Det är klart att det blir en tuff situation, säger tränare Michael Apelgren till Göteborgs-Posten.

Både Elias Á Skipagötu själv och Sävehof trodde att kvällens match var utom fara.

– Det var helt enkelt så att han inte blev spelklar till i dag, inget bakslag. Vi får ta det dag för det dag, säger tränaren Michael Apelgren.

MVP förra året

Det var i den andra finalmatchen mot Kristianstad som Á Skipagötu slog huvudet i golvet efter en duell och kom sedan aldrig tillbaka till spel.

Nyckelspelaren, som utsågs till MVP förra året, har inte tränat med laget sedan smällen och Apelgren vet inte heller när han är tillbaka på handbollsplanen.

– Det har jag ingen aning om i dagsläget.

”En tuff situation”

Även Simon Möller, som utsågs till ligans bäste målvakt, återfinns på skadelistan efter att ha brutit ett ben i foten under den andera finalmatchen.

– Det är klart att det är en tuff situation när två så starka nyckelspelare, seriens bäste målvakt och kanske vår starkast lysande stjärna, uteblir i detta skede. Det är lite det som definierar denna grupp och människor i stort, hur man hanterar svårigheter. Alla får svårigheter här i livet. Vi har haft många ute under säsongen och då har vi haft många nya som har kommit in och gjort allt för laget, säger Apelgren.

Det står 1–1 i finalserien som avgörs i bäst av fem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.