Danmark mötte Egypten i den olympiska handbollsturneringen, Foto: Bildbyrån.

Danmark tog andra raka vinsten mot Egypten

Efter den dejliga vinsten, och målrekordet, mot Japan stötte regerande världsmästarna Danmark på hårdare motstånd i den andra omgången.

Egypten började bäst, men Danmark vann till slut med 32-27 efter att ha dominerat målvaktskampen.

– Egypten har grava målvaktsproblem. Allt som går på mål går in, sa Per Johansson i Discovery+ sänding.

Efter att ha vunnit premiären i Tokyo mot värdnationen Japan med 47-30, och slagit olympiskt målrekord, blev Danmarks andra gruppspelsmatch i den olympiska handbollsturenringen en svårare nöt att knäcka.

Egypten började bäst på golvet i Yoyogi National Gymnasium. Efter fyra minuter ledde man med 4-1.

Tokyo 2020

Danskarna, ledda av superstjärnan Mikkel Hansen och stjärnskottet Mathias Gidsel, fick kämpa för att ta sig in i matchen.

Efter knappt 20 minuter var Danmark ikapp – 10-10. Egypten hade dock långt ifrån gett upp och kunde gå in i halvtidsvila med en 15-14-ledning.

Målvaktsspelet blev avgörande

I andra halvlek blev målvaktskampen utslagsgivande. Niklas Landin i Danmarks mål spelade som den världsspelare han är, samtidigt som hans egyptiske kollega Karim Hendawy hade svårt att få tag i bollen.

– Egypten har grava målvaktsproblem. Allt som går på mål går in, sa förre svenske förbundskaptenen Per Johansson i Discovery+ sänding.

Efter drygt 36 spelade minuter tog Danmark ledningen med 18-17, sen släppte man inte taget om matchen.

Matchen slutade till slut 32-27 till danskarna. Mikkel Hansen blev målbäst med nio mål, tätt följd av Mathias Gidsel som gjorde åtta. Niklas Landin hade en räddningsprocent på 35% samtidigt som Karim Hendawy bara kom upp till 18%.

Danmark leder nu Grupp B, där Sverige ingår. Sverige och Danmark möts i den sista gruppspelsmatchen på söndag 1 augusti kl. 14.30.