Jacobsen om magiska försvaret: ”Då vinner man matcher”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vände och vann mot Serbien efter formidabelt målvakts- och försvarsspel.

De första 20 minuterna av den andra halveken lyckades Serbien bara hitta rätt fyra gånger.

– Då vinner man matcher, säger Sabina Jacobsen till SVT Sport.

Det var svenskt underläge i paus med 11-13 men sedan kom vändningen som bar hela vägen till seger med 22-21 mot Serbien. Filippa Idéhn stängde igen och försvarsspelet var bättre än på länge.

– I den andra halvleken står vi mycket bättre bakåt och Filippa står egentligen stabilt hela matchen och tar jättemånga bollar, då vinner man matcher, säger försvarsgeneralen och lagkaptenen Sabina Jacoben till SVT Sport.

Serbien hade ruskigt svårt att få hål på det svenska försvaret – bara fyra bollar hittade rätt de första 20 minuterna av den andra halvleken.

”Var för platta i första”

– Vi spelar tuffare, tar kontakt med dem och sedan tar Filippa i mål många bollar också. Det är kul att vara utespelare när målvakten tar så många bollar, det betyder jättemycket, säger Jacobsen.

Anna Lagerquist instämmer.

– Vi var för platta i försvaret i första halvlek, vi sa att vi ska vara mer aggressiva och få stopp på dem tidigare och det tycker jag verkligen att vi får till, säger hon.

Segern betyder att Sverige, precis som Serbien, har två poäng inför gruppavslutningen mot Polen på tisdag.

– Vi spelar inte på högsta nivå i dag men fortsätter att kämpa fastän inte flytet kommer, det ska vi ta med oss, säger Lagerquist.

Danmark har två segrar och står på fyra poäng medan Polen har noll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.