Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Glenn Solberg: ”Det vi gjorde i EM räcker inte i VM”

Uppdaterad
Publicerad

Glenn Solberg har fört Sverige till både VM-silver och EM-guld. Men förra årets segerrecept kommer inte räcka för guld i hemma-VM.

– Det vi gjorde i EM räcker inte i VM. Vi måste bli bättre. Om vi stannar upp och firar för länge rusar de andra lagen förbi oss, säger förbundskaptenen till SVT.

Scandinavium är sedan länge utsålt när Sverige premiärspelar mot Brasilien på torsdag. Sverige är en av de stora guldkandidaterna i VM. SVT träffade förbundskapten Glenn Solberg i höstas och pratade då om drömmarna inför hemma-VM.

– När man går och lägger sig drömmer man om allt som ska hända. Vi drömmer om medaljer och om att stå överst på listan. Vi vet att det är mycket, både inifrån och utifrån, som kommer att tränga sig på och som kan göra att vi tappar fokus. Vi tror på oss själva och vet att vi kan slå de bästa lagen när vi har en bra dag, säger Solberg.

Se reportage med Glenn Solberg:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.