Mikkel Hansen vann nyligen handbolls-VM. Nu är han sjukskriven med stressymptom. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Danmark/TT

Handbolls-VM-hjälten Mikkel Hansen sjukskriven med stressymptom

Uppdaterad
Publicerad

För drygt en vecka sedan ledde han Danmark till tredje raka VM-guldet i Tele2 arena.

Nu är handbollsstjärnan Mikkel Hansen sjukskriven på obestämd tid med stressymptom.

Den 35-årige vänsternian har haft ett tufft år.

Han drabbades av en blodpropp, återvände till Danmark efter tio år utomlands och var sedan en av nyckelspelarna i satsningen på VM i Sverige och Polen.

Sjukskriven på obestämd tid

Det har blivit för mycket, skriver hans klubb Aalborg Håndbold i ett pressmeddelande. Tillsammans med klubben, läkare och hans familj har beslutet tagits att Mikkel Hansen är sjukskriven på obestämd tid.

– Efter hemkomsten från VM visade det sig att bägaren var fylld och vi har tillsammans tagit det enda riktiga beslutet, att Mikkel får den nödvändiga och professionella stöttningen, säger Jan Larsen, direktör i klubben.

”Får ta hand om sig själv”

Ålborgsklubben ber media och andra att ge Mikkel Hansen och hans familj nödvändig tid tillsammans utan störning.

– Vi ser fram emot att Mikkel kommer tillbaka men nu är det viktigaste att han får ta hand om sig själv och sin familj, säger Jan Larsen.

Mikkel Hansen kom till Aalborg inför den nuvarande säsongen efter tio år i franska Paris Saint-Germain. Den danske stjärnan har tre gånger utsetts till världens bästa spelare av det Internationella handbollsförbundet.

KLIPP: Gidsel efter Danmarks tredje raka VM-guld

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Danmark jublar efter tredje raka VM-guldet i handboll Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.