IFK Kristianstad ser dagens besked som positivt. Foto: Bildbyrån

IFK Kristianstad: ”Positivt för hela idrotts-Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Handbollens IFK Kristianstad är ett riktigt publiklag och för dem var dagens besked om möjlig publik från och med den 1 oktober goda nyheter.– Jag tycker det är jättebra att det finns en öppning och en dialog, säger sportchef Jesper Larsson till SVT Sport.

Idag berättade regeringen att man har ambitionen att tillåta begränsad, sittande publik på idrottsevenemang från och med den 1 oktober. Det välkomnas av storlaget IFK Kristianstad.

– Det är väldigt positivt för hela idrotts-Sverige och framför allt för de som har mycket publik. Hela idrottsrörelsen jublar över nyheten som kom idag. Sedan får vi se vad det innebär i praktiken vad gäller andel av hallkapacitet och övriga restriktioner, säger sportchef Jesper Larsson.

”Får avvakta och se”

Han berättar också att de är redo då de väl får ta in publik.

– Vi har plockat fram ett koncept för säker in- och utpassering till och från arenan. Den bygger på en tredjedel av den totala kapaciteten, så nu får vi helt enkelt avvakta och se.

”Behöver det ekonomiska stödet”

Larsson säger att de kommer att släppa in publik direkt de får, oavsett hur få det blir.

– Oavsett storleken på publiktillflödet så anser vi att det är positivt, men det kommer att finnas kvar restriktioner så vi är ändå i behov av det ekonomiska stödet (från regeringen red. anm.) som det pratas om, säger han.

Allt med beskedet är ändå inte perfekt i det här skedet.

– Det var några otydligheter kan jag tycka. Det var kanske framför allt lite flummigt att det ska hållas två meters avstånd mellan åskådarna trots att man på restauranger kan sitta med en armlängds avstånd. På läktaren får man inte ha sin son eller dotter bredvid sig, utan det ska vara två meter. Där är det lite otydligheter som ännu behöver klargöras, säger Larsson.

KLIPP: Amanda Lind om att ta in publik på arenorna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.