Sabina Jacobsen intervjuas av SVT:s reporter Ellen Hellmark. Foto: Bildbyrån

Jacobsen: ”Jag kommer inte att spela”

Uppdaterad
Publicerad

Ljumsken håller inte för lagkaptenen Sabina Jacobsen.

– Jag kommer inte att spela, säger hon inför Sveriges EM-möte med Frankrike i mellanrundan.

Sabina Jacobsen ger beskedet efter handbollslandslagets träning på lördagseftermiddagen i Nantes.

– Jag kommer inte att spela. Det är så klart tungt. Jag vill jättegärna spela. Vi har gjort jättemånga tester, men det fungerar inte att spela i ett EM, säger hon inför söndagens match mot Frankrike.

Hur det blir med mötet med Ryssland, sista matchen i mellanrundan av handbolls-EM, vet hon inte i nuläget.

– Jag hoppas ju fortfarande. Det är tiden som är viktig med en sådan här skada. Jag hoppas att jag kan spela på onsdag, men jag vet inte.

Måste vinna mot Frankrike

Redan i Sveriges andra gruppspelsmatch mot Serbien fick hon en skadekänning. Hon spelade klart den matchen och startade sedan mot Polen i tisdags, men fick gå av efter 20 minuter. Jacobsen testade på uppvärmningen mot Montenegro (28–30-förlust) i torsdags, men fick kasta in handduken kort innan avkast.

Mötet i EM:s mellanrunda mot hemmanationen Frankrike fick flyttas till söndag efter som proteströrelsen Gula västarna skulle marschera mot området där matcharenan Hall XXL ligger i norra Nantes. Knappt två kilometer därifrån fick handbollslandslaget i stället köra ett pass i träningshallen Jean Vincent.

Sverige, på två poäng, måste vinna mot Frankrike, för att ha någon chans att sluta topp två i gruppen och få spela semifinal i Paris. Ryssland och Frankrike står på fyra poäng i grupp A.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.