Jamina Roberts Vipers Kristiansand är klart för Champions League-final i handboll. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jamina Roberts Vipers Kristiansand vann svenskmötet mot Linn Blohms Györ – till CL-final

För första gången i karriären kan Jamina Roberts vara med och vinna handbollens Champions League.

Efter semifinalseger över Györ har Roberts klubblag Kristiansand ett gyllene tillfälle att försvara titeln från i fjol.

– Det är klart att det känns helt sjukt. När slutsignalen gick kände jag bara: vad skönt att det är slut, säger hon till NTB efter matchen.

Roberts anslöt till Kristiansand från Sävehof inför säsongen, just för att få möjligheten att vara med och spela om CL-titeln.

– När jag skrev på för Vipers och såg vilket lag vi har så tänkte jag ju att det här nog kan gå bra.

Tidig ledning

Årets semifinal blev en repris på fjolårets final där ungerska Györ, med Linn Blohm i spetsen stod för motståndet. Och precis som i fjol var det Kristiansand som gick segrande ur striden.

Efter att ha tagit en tidig ledning kunde det norska mästarlaget vinna matchen med 37–35, efter bland annat åtta mål av Jamina Roberts.

– Vi har en match till att spela nu, säger Roberts.

Ferencevaros vände fyramålsunderläge

I final väntar ungerska Ferencvaros, som slog danska Esbjerg efter stor dramatik. Laget låg under med fyra mål i paus.

Och med matchens sista skott satte tyska Emily Bölk 30–29 och Ferencevaros kunde jubla och fira en finalplats.

– Jag såg inte att det blev mål, men märkte att alla skrev och jublade och såg då att matchen var slut. Miraklet fortsätter! Jag förstår inte vad vi håller på att göra, sade Bölk i den officiella TV-intervjun ett par minuter efter slutsignalen.