Nikola Karabatic blev matchvinnare. Foto: Bildbyrån

Karabatic hjälte för Frankrike – domaren tvingades kolla reprisen

Publicerad

Frankrike är bronsmedaljörer i handbolls-VM. Efter en jämn match kunde Tyskland besegras med 26–25, och matchhjälten blev den förre superstjärnan Nikola Karabatic.

Få handbollsspelare har varit så avgörande för sina landslag som Nikola Karabatic varit för Frankrike genom åren. Och var det då inte passande att han skulle få avgöra bronsmatchen i sitt kanske sista VM?

Karabatic kom till VM för att ersätta Cédric Sorhaindos som skadat sig i gruppspelsmötet med Tyskland. Stjärnan har länge dragits med en fotskada och många tvivlade på att han skulle kunna kliva in och avgöra för de regerande världsmästarna.

Och det var inte samme Karabatic som världen är vana att se, istället har det varit Kentin Mahe som burit Frankrike.

Och även i den otroligt jämna bronsmatchen mot Tyskland var det Mahe som gjorde mest framåt med sina sju mål. Men när det med bara sekunder kvar och ställningen 25 lika var det en annan som klev fram och blev matchhjälte.

Målet satt så tätt in på slutsignal att domaren fick dubbelkolla med sekretariatet om det var godkänt. Det var det. Och Nikola Karabatic fick åter igen vara hjälte. För sista gången? I sådant fall finns det nog inget bättre sätt att tacka för sig på VM-scenen.

Hemmanationen Danmark vann guldet efter att ha krossat Norge i finalen.

MATCHFAKTA

Visa

VM-bronsmatch, herrar.

Tyskland–Frankrike 25–26 (13–9)

Tyskland: Uwe Gensheimer 7, Paul Drux 4, Jannik Kohlbacher 3, Patrick Wiencek 2, Fabian Wiede 2, Steffen Fäth 2, Hendrik Pekeler, Steffen Weinhold, Patrick Grötzki, Matthias Musche, Fabian Böhm.

Frankrike: Kentin Mahe 7, Timothey N'Guessan 3, Luc Abalo 3, Ludovic Fabregas 3, Nedim Remili 2, Melvyn Richardson 2, Dika Mem 2, Nikola Karabatic 2, Michael Guigou, Valentin Porte.

Publik: 14 121.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer