Kim Andersson: ”Jag älskar det här”

Uppdaterad
Publicerad

En besviken Kim Andersson konstaterar att Sverige inte höll måttet när det väl gällde.

Men trots den tunga förlusten verkar 36-åringen ha suget att fortsätta i landslaget.

– Jag har tyckt att det är jäkligt kul, säger han.

Det var en besviken Kim Andersson som mötte SVT Sport efter förlusten mot Danmark.

– Jag skulle väl säga att många är jäkligt besvikna, men man ska inte svära i tv har jag lärt mig. Vi spelade till oss ett sådant pass bra läge och vi hade allt i egna händer. Sen i de två sista matcherna får vi inte till det när det gäller. Nu svider det rejält, säger han.

Handbolls-VM

Andersson lyfter upp Danmarks målvakt Niklas Landin som en avgörande faktor.

– Vi går för det och tror på det, men Danmark har en fantastisk målvakt som räddar dem ett par gånger. Vi är uppe och leder med två, tre mål (12-9 som bäst) till och med tror jag, säger han.

– Det är lite oflax idag. Tyvärr är det så i handboll. Känslan är att det är de första tio minuterna i andra halvlek som vi inte riktigt får träff på dem. De får göra några mål och så drar det iväg och då blir det att vi får jaga dem.

”Förväntat sig mycket”

Förväntningarna på Sverige har varit höga, och ett VM-guld har nämnts av många. Något som inte undgått Andersson.

– Folk har väl förväntat sig mycket, och det har vi med. Vi har haft visionen att ta oss hela vägen, men vi möter lag som också har den visionen. Danmark på hemmaplan är inte ett lätt lag. Man får inte glömma att det är bra lag vi möter.

Kim Andersson, som fyller 37 i augusti, har inte gett upp tanken på en fortsatt framtid i landslaget för egen del.

– Det är frågan om jag får vara kvar, det är tränarna som bestämmer det. Som jag har sagt hela tiden, jag har tyckt att det är jäkligt kul och jag har försökt bidra på det sättet jag kan, säger han och tillägger:

– Jag älskar det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet