Foto: Bildbyrån

Kim Ekdahl Du Rietz gör sensationell landslagscomeback

Uppdaterad
Publicerad

Kim Ekdahl Du Rietz gör comeback i landslaget. 29-åringen som förra året hade slutat helt med handboll, är uttagen i Kristján Andréssons trupp till Euro Cup, erfar SVT Sport.

Kim Ekdahl Du Rietz har inte spelat något mästerskap sedan EM 2014, där Sverige slutade sjua. Senare samma år valde han att sluta i landslaget, blott 25 år gammal. Våren 2017, efter andra raka Bundesligaguldet med Rhein-Neckar Löwen, valde han att helt lägga skorna på hyllan.

Men när Rhein-Neckar Löwen hade skadeproblem under våren i år, lockades Kim Ekdahl Du Rietz tillbaka in i topphandbollen.

Comebacken blev en succé och senare under våren skrev han på för världens hårdast satsande klubb, franska PSG.

Och nu verkar comebacken ha gett mersmak. Enligt flera källor till SVT Sport väljer den 29-årige vänsternian att göra comeback i landslaget.

Detta bekräftades sedan under trupputtagningen till Euro Cup.

Handbollsförbundet vill än så länge varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Jag säger inte att du har fel, men kan inte heller säga att du har rätt, säger landslagets presschef, Daniel Vandor till SVT Sport.

Truppen presenteras på en presskonferens klockan 13.30 i eftermiddag.

De fyra direktkvalificerade lagen till EM i Sverige 2020, Sverige, Spanien, Norge och Österrike, gör upp i Euro Cup som avgörs i slutet av oktober och början av november. Sveriges första match är mot Spanien i Malmö Arena den 24 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.