Foto: Bildbyrån

Kritiken: ”Vi damspelare klarar tuffare miljö”

Uppdaterad
Publicerad

Om domarnivån var en snackis i EM under inledningen så lär diskussionen knappast svalna när Nathalie Hagman kastar bränsle på den redan brinnande elden.

– Vi damspelare klarar tuffare miljö och vill också spela på en högre nivå, säger Hagman.

Redan innan EM i Danmark drog igång pratades det om domarna i turneringen. Då var det Jamina Roberts som var kritisk till att det bara skulle vara kvinnliga domarpar.

I Sveriges första match mot Tjeckien delades det ut elva utvisningar och efteråt menade förbundskaptenen Tomas Axnér på att toleransnivån för bedömningarna var låg.

Efter mötet med Danmark var det Nathalie Hagman som luftade sin irritation.

– Jag tycker inte domarnivån har varit speciellt hög. Så mycket som vi kämpar och slåss både på träning och i våra ligor så kan nivån vara högre. Vi damspelare klarar en tuffare miljö och vill också spela på den nivån, säger Hagman.

Hon tycker att domarna i flera fall hade kunnat låta bli att blåsa – både för utvisningar och straffar – och tycker att de likt lagen bör ha något slags kvalifikationssystem för att få döma i mästerskapen.

– Vi kvalificerar oss och spelar ett mästerskap för att vi är ett av lagen som har kvalat in. Så borde det vara för domarna också. Man behöver någon typ av uttagning där. Ett mästerskap är inte till för att pröva domare, man ska hålla en viss nivå och då är man välkommen att vara här.

Sverige har två matcher kvar i mellanrundan men är redan borta från chanserna att nå semifinal efter förlusten mot Danmark.

KLIPP: Grahn sågar domarna: ”Alldeles för låg nivå”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Grahn sågar domarna: ”Alldeles för låg nivå” Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer