Lucas Pellas gjorde sju mål mot Egypten i går. Foto: Bildbyrån

Svenska handbollsstjärnan: ”Vi tar inte åt oss”

Uppdaterad
Publicerad

Tre knappa vinster och en tuff förlust mot ett starkt Egypten.

Lucas Pellas, gårdagens utropstecken, tycker, i jämförelse med kritikerna, att Sverige har gjort det bra.

– Det är ingen som vet vad vi pratar om här innanför våra dörrar, säger han till SVT Sport.

Dagen efter förlusten mot Egypten (22-27) och delar av det svenska herrlandslaget ska i väg för att stötta handbollsdamerna i deras gruppspelsmatch mot Brasilien.

Gårdagens svenska kugge, Lucas Pellas, har hunnit ta ner nederlaget.

Tokyo 2020

– Det är klart att det är frustrerande, men jag tycker att vi spelade bra. Vi kommer till många bra lägen och deras målvakt gör det bra, jag tycker också att vi gör honom för bra. Det är tyvärr där vi faller och det är vi själva som förlorar den här matchen, säger Pellas till SVT Sport.

Litar på matchplanen

Han anser att laget i stort spelar bra handboll och medger att han litar på matchplanen fullt ut, trots att prestationerna kritiserats.

– Vi vet vad vi är kapabla till och vi har visat det innan. Under Glenn har vi haft 22 eller 23 matcher och har förlorat två av dem. Vi vet vad vi står för och vi kommer att fortsätta lita på varandra. Bara för att vi förlorar en match på OS så kommer vi inte ändra på någonting..

Och han svarar de negativa utlåtandena.

– Det är ingen som vet vad vi pratar om här innanför våra dörrar. Det är media och folk som ska ha något att kritisera som gör det. Vi tar inte åt oss.

Han tycker inte att man ska dra för stora växlar av matchen mot Egypten. Landslaget har slagit bra lag tidigare, menar han.

– Vi kan slå alla lag. Det är ett OS, det finns inga dåliga lag. Det är de tolv bästa lagen som är här.

”Det är världens bästa landslag”

Pellas, som gjorde sju mål, är nöjd med sin egen insats.

– Det var skönt att få vara hundraprocentig och sätta mina lägen och att få bevisa att jag är att räkna med.

Nu väntar nästa motståndare: Danmark.

– Det är världens bästa landslag. Vi mötte dem i en tajt träningsmatch där vi och de gick runt på mycket folk. Den matchen kände vi att vi styrde i stora delar. Har vi lite mer kyla och får hål på dem så har vi stora chanser att vinna.

Vänstersexan lyfter fram världsmästerskapet tidigare i år som ett kvitto på vad Sverige är kapabla att göra.

– Kolla man tillbaka sju-åtta månader spelade vi en VM-final och det säger en del om vad vi kan åstadkomma. Vilka vi än får möta i en kvartsfinal har vi en underdog-stämpel, men vi går för att vinna.

Matchen mot Danmark spelas i morgon, 14.30.

KLIPP: Nyckelspelarens OS-mål: ”Ta revansch på mig själv” (16 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet