Storspelande målvakt frälste Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås stod för starkt försvarsspel och vann enkelt med 26-20 mot Malmö.

Framför allt imponerade målvakten Niklas Kraft, som räddade över hälften av alla skott.

– Jag är nöjd med min insats idag, säger målvakten till C More.

Om man får gissa, var det ett Malmö med gott självförtroende som tog sig an gästande Alingsås i Baltiska hallen under måndagskvällen. Detta med tanke på fredagens smått historiska seger mot Kristianstad, där Malmö besegrade storfavoriten med 27-24. Kristianstads första förlust hemma efter 80 raka segrar.

Kvällen började jämn. I halvtid stod det 11-10 till västgötarna, men sedan stod Alingsås för ett mäktigt ryck.

Laget lyckades med den eftersträvansvärda kombinationen att både stå för starka anfall och hålla tätt i försvaret. Som mest ledde Alingsås med åtta mål, och matchen slutade med seger 26-20. 

Starkt målvaktsspel bakom segern

Och om det var Robin Paulsen Haug i Malmömålet som storspelade i matchen mot Kristianstad, så var det i kväll Niklas Krafts tur att leverera i Alingsåsmålet. Niklas Kraft stod för 21 räddningar på 41 skott, däribland två straffräddningar i mitten av andra halvlek.

– Jag är nöjd med min insats idag, det kan jag säga. Men det är svårt att peka på en sak, jag tycker vi gör allt bra idag och får in en riktigt fullträff, säger målvakten till C More efter matchen.

Alingsås förlorade senast mot Lugi, men har nu två på pappret enkla matcher kvar i serien: AIK på torsdag och Önnered nästa måndag. Enligt Niklas Kraft blir kvällens framgång en ”moralisk boost” för hela laget.

– Men det är fortfarande två viktiga matcher kvar. Se bara hur Malmö slog Kristianstad. Nu är det fokus framåt på att vi ska vinna även de sista matcherna.

För Malmö, som ligger strax före Alingsås i tabellen på en tredjeplats, väntar Sävehof och Skövde i de två avslutande matcherna.

MATCHFAKTA

Malmö–Alingsås 20–26 (10–12)

Malmö: Anton Blickhammar 4, Binai Aziz 3, Simon Nyberg 3, Magnus Persson 2, Tim Hilding 2, Adam Lönn 2, Jim Andersson, Kassem Awad, Otto Lagerquist, Mattias Kvick.

Alingsås: Felix Claar 8, Samuel Lindberg 5, Andreas Berg 3, William Andersson Moberg 2, Mishels Liaba 2, Benjamin Helander, Erik Andreasson, Alexander Regen, Johan Nilsson, Niclas Barud, Andreas Lang.

Publik: 902.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.